• DARY PRE ZVIERATÁ V ÚTULKU PIEŠŤANY

          • Ďakujeme všetkým, ktorým nie je ľahostajný život zvierat v útulku a prispeli krmivom pre zvieratá, obliečkami, čistiacimi a dezinfekčnými prostriedkami alebo inými darčekmi, ktoré potešia zvieratá v útulku a skvalitnia im život.

            Veľká vďaka!

          • Speleologická prednáška

          • Žiaci 4.B si posledný týždeň v škole spríjemnili čakanie na prázdniny prednáškou o objavovaní jaskýň so speleológom p. Lukášom Vlčekom, ktorý deti nadchol nielen rozprávaním zážitkov zo svojich výprav, ale aj fascinujúcimi fotkami. Prednáška bola pútavá a deti si z nej odniesli rôzne nové informácie zo sveta prírody, najmä jaskýň. 

            Za sprostredkovanie stretnutia ďakujeme p. Slavomírovi Michalovi.

          • WORKSHOP BLÍZKO PRI ČLOVEKU

          • Pri príležitosti DŇA CHARITY žiaci 2.A navštívili 20.06.2023 Mestskú knižnicu v Piešťanoch.
            WORKSHOP BLÍZKO PRI ČLOVEKU, v ktorom sa prostredníctvom hier, diskusií a výtvarných aktivít
            snažili priblížiť k rôznym životným príbehom, prebudiť v sebe súcit, toleranciu a pochopenie.
            Ďakujeme za krásny zážitok, prebudenie sa v realite dnešného života a snahu ľudí naučiť
            nezištne pomôcť inému človeku.

          • Výstava v Mestskej knižnici


          • Dňa 20.06.2023 žiaci 2.A navštívili Mestskú knižnicu. Prezreli si VÝSTAVU PETRY ŠTEFANKOVEJ
            s názvom Zvierací svet hravou linkou. Deti upútala krásnymi obrazmi a nápaditými farbami.

          • Výlet prvákov a druhákov do Malkia Parku v Orechovej Potôni

          • Dňa 31. 5. 2023 sa žiačky a žiaci prvého a druhého ročníka nevedeli dočkať odchodu na školský výlet do Malkia Parku v Orechovej Potôni.

            Cesta sa zdala dlhá, ale výhľad na nekonečnú nížinu s prekrásnymi poliami posiatymi farebnými makmi  a orientácia v mestách po ceste deti rozptýlila.

            V cieli  si  deti najskôr oddýchli, a potom sa nadšene zaoberali zvieratami. Počúvali odborný výklad pani ošetrovateľky a vcítili sa do spôsobu záchrany zvierat z chovov, kde trpeli nedostatkom priestoru a vhodnej zábavy. Samozrejme s nadšením zvieratká v ohrade nakŕmili a z mostíka hádzali potravu aj vodnému vtáctvu a rybám.

            Deťúrencom sa veľmi   páčili i doplnkové priestory ihriska a trampolíny, kde sa dosýta vyhrali. 

            Príjemne unavení sa s pani učiteľkami Mgr. Marcelkou Nedorostovou, Mgr. Janou Masarykovou a Helenkou Penacchiniovou v zdraví vrátili domov. 

          • Po 40-rokoch opäť spolu v prváckych laviciach

          •  

            27. 5. 2023 nás pred školou M. R. Štefánika privítala naša bývalá pani učiteľka Ondrušová. Sadli sme si do prváckej triedy a vynorilo sa nám množstvo spomienok: kto s kým sedel, spoločné fluoridácie, očkovanie, výlety, školy v prírode, vystúpenia folklórneho súboru Venček, ktorého sme boli štyri roky súčasťou, príhody na vystúpeniach, prvomájové sprievody... Potom sme si napísali diktát. Kým ho pani učiteľka opravila, pochutnali sme si na cibuľkových a reďkovkových chleboch (spomienka na pestovateľské práce), pozreli sme si celú školu a spomínali ďalej. Boli to veru krásne časy. Vôbec sa nám z našej školy nechcelo odisť, ale čakal nás už ďalší spoločný program a bolo veru ešte veselo.

            Ďakujeme za možnosť prísť do školy pánovi riaditeľovi a pani učiteľke Masarykovej.

            Bývalí žiaci A-triedy, rok nástupu 1983

          • Koncoročný výlet do Bojníc tried 3.A a 3.B

          • Dňa 30.5.2023 sa žiaci 3.A a 3.B pod vedením svojich triednych učiteliek vybrali na koncoročný výlet do Bojníc. Ich kroky najskôr viedli do Národnej zoo Bojnice, kde sa formou komentovaného pútavého výkladu dozvedeli zaujímavé veci o každodennom živote zvierat. Po obedňajšom oddychu ich čakala obhliadka  Bojnického zámku vedená hravou formou, ktorého súčasťou je aj prírodná travertínová jaskyňa. Deti odchádzali domov nabité zážitkami a novými informáciami. 

          • Školský výlet 6.A a 7.A v TeamUp v Bratislave

          • Dňa 16.5.2023 sa triedy 6.A a 7.A zúčastnili športovo-vedomostnej aktivity na štýl pevnosť Boyard v bratislavskom TeamUp. Žiaci súťažili v tímoch , kde si zmerali svoje sily a popasovali  sa s rôznymi úlohami – od logických hádaniek, cez úlohy, ktoré preveria šikovnosť, obratnosť, zmysel pre rovnováhu, či silu. Bolo vidno, že každý sa snaží urobiť pre svoj tím maximum. Samotní žiaci súťaž hodnotili veľmi pozitívne a domov si priniesli kopec zážitkov.

          • 3.A v Mestskej knižnici Piešťany

          • Žiaci 3.A triedy zavítali dňa 29.5.2023 do Mestskej knižnice, kde si pre nich zamestnanci knižnice okrem výmeny kníh pripravili aj tvorivé dielne. Témou bol - "Obľúbený dopravný prostriedok obyvateľov Piešťan". Vyrobené bicykle z papiera a drevených špachtlí si žiaci mohli zobrať.

          • Triedny výlet 9.A v Bratislave

          •  Dňa 23.05.2023 sa žiaci 9.A triedy a niektorí žiaci  7.A triedy zúčastnili výletu do Bratislavy. Navštívili galériu optických ilúzií 3D Land, kde si spravili spomienkové fotografie. 

            Prechádzkou cez staré mesto aj okolo známych divadiel a budov, prešli k vláčiku Prešporáčik, ktorý ich previezol tzv. hradným okruhom po ďalších pamiatkach so zástavkou na hrade, s krásnym výhľadom na celé hlavné mesto. Na vláčiku sa tiež vďaka audio výkladu dozvedeli o týchto pamiatkach veľa zaujímavostí a faktov z histórie a architektúry.

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

          • 1. jún sme s deťmi oslávili súťažami a hrami. Počasie vyšlo na jednotku a zábava tiež. Úsmevy na tvárach detí hovorili za všetko. 

          • Čo sú biopotraviny?

          • Dňa 30.5. sme sa v 1.A venovali téme biopotravín. Čo sú biopotraviny a ako chutia sa mohli dozvedieť a presvedčiť žiaci 1.A triedy v ŠKD. Deti sa veľmi tešili na tento zaujímavý deň.

            Na začiatku si vypočuli prezentáciu o biopotravinách. Nasledovala ukážka jednotlivých biopotravín. Súčasťou tejto aktivity boli aj tvorivé dielne. Deti si s radosťou pochutnali na svojich vyrobených chlebíkoch. Mohli ochutnať bio zeleninu, bio ovocie a iné biopotraviny. Nechýbala ani zdravá čokoláda.

          • Beseda v knižnici

          • Žiaci 4.B triedy si posledný májový deň spríjemnili dopoludnie besedou v Mestskej knižnici v spoločnosti autoriek kníh pre deti Dianou Mašlejovou a Zuzanou Wienk. Beseda bola skvelá, prezentovanie kníh zanechalo v deťoch posolstvo odvahy a dôležitosť priateľstva. 

            Ďakujeme za pozvanie 

          • Školský výlet 5.A, 5.B

          • Dňa 18.5. naši piataci navštívili zoo Malkia park. V zoo sme videli najmä krásne veľké mačkovité šelmy, pobavili nás akčné opice, nakŕmili sme kopytníky, ryby a vodné vtáctvo a na záver sme si zaskákali na trampolíne. Náladu nám nepokazilo ani občas upršané počasie a koncoročný výlet si všetci užili. 

          • Tvorivé dielne-architekti

          • Žiaci 4.A sa zahrali na architektov. Tvorili z odpadového materialu vlastný projekt. Inšpiroval ich architekt Pavol Weisz, ktorý vytvoril hotel Eden a hotel Jalta v Piešťanoch.

          • Stretnutie s bývalými kolegami - seniormi v Základnej škole M. R. Štefánika na Vajanského ulici v Piešťanoch

          • Dňa 19.04.2023 sa v Základnej škole M.R.Štefánika zišli pedagógovia školy s kolegami pedagógmi-seniormi na spomienkovom stretnutí. Stretnutie bolo plné emócií, zážitkov, spomienok na časy minulé i na kolegov, ktorí už nie sú medzi nami, príjemných rozhovorov o živote školy dnes. Znovuzoznámenie sa so školou bolo pre  kolegov - seniorov milým prekvapením. Spoločná fotografia bude pamiatkou pre každého.

            POĎAKOVANIA:

            Vážené vedenie školy, milí kolegovia, kolegyne!  V mene všetkých účastníkov seniorov spomienkového posedenia v ZŠ M.R.Štefánika v Piešťanoch chcem poďakovať. Komu a za čo ?

            Všetkým, ktorí zorganizovali túto nádhernú akciu. Sme vďační, že sme sa mohli stretnúť a zaspomínať. Pán riaditeľ Mgr. Kamil Moravčík a pedagógovia kolektívu sa nám venovali s láskou, prichystali bohaté pohostenie, starali sa o výbornú náladu. P. riaditeľ nás previedol školou, boli sme nadšení a prekvapení. Toľko zmien! Taký rozmach  - nové okná, moderné vybavenie učební, nové sociálne zariadenia, škola akoby sa zvnútra zväčšila. Nádhera ! Sadli sme si na naše bývalé miesta v zborovni a spomínali.. Akoby to bolo včera! Vďaka! V dnešnej unáhlenej dobe sme chvíľu zastali. Bolo na čo spomínať.

            Prajeme našej škole veľa, veľa úspechov, spokojných učiteľov, výborných žiakov, nech sa všetkým darí! Sme s Vami a držíme palce!

            "My sa prebijeme, lebo sa prebiť chceme!"

            S úctou za kolektív seniorov Mgr. Oľga Urbanová    

             

            Veľmi pekne ďakujem za milé spomienkové posedenie na našej školičke, ešte vo mne doznievajú krásne dojmy… cítila som sa vo Vašej spoločnosti veľmi príjemne.Škola je krásne zrekonštruovaná, vybavená modernými vyučovacími prostriedkami, pôsobí veľmi dobrým dojmom. Za tým všetkým je určite veľa úsilia, obetavej práce ,ale výsledok je obdivuhodný.Teším sa z úspechov žiakov, za ktorými je Vaša práca, nadšenie a chuť neustále sa zlepšovať.Prajem Vám do ďalšej práce veľa entuziazmu aj trpezlivosti, zdravia, šťastia, radosti. Nech je aj naďalej spolupráca s rodičmi úspešná, nech zriaďovateľ školy dokáže pochopiť a oceniť Vašu prácu, nech žiaci s radosťou prichádzajú do školy - druhého domova. Priatelia, nech sa Vám darí v práci aj v osobnom živote.   Mgr. Daniela Arbetová

            ... pekne ďakujeme ....

            Kamil Moravčík

          • Múzeum M.R.Štefánika v Košariskách

          • Dňa 27.4.2023 žiaci 3.A a 3.B triedy pod vedením svojich triednych učiteliek a p.riaditeľa navštívili Múzeum M.R.Štefánika v Košariskách. Po zaujímavom výklade sprievodkyne múzea sa vybrali na Mohylu M.R.Štefánika týčiacej sa na vrchu Bradlo. Pod mohylou im v informačnom centre pútavým príbehom " O malom chlapcovi" priblížili život nášho velikána M.R.Štefánika. Po príchode na mohylu sa im naskytol nádherný výhľad na okolitý kopaničiarsky kraj, ktorý kedysi rád obdivoval aj samotný M.R.Štefánik. 

    • Archív